Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Hoe kies ik de gezichtsverzorging die bij mij past?

Het kan een hele zoektocht zijn om te onderzoeken welke producten je kan gebruike, qua natuurlijke gezichtsverzorging. Iedere huid is uniek, dus er is niet een vast antwoord. Eerst moet je weten welke huidtypen er zijn en dan kijk je in welk huidtype jij jouw eigen huid herkent. Daarom zal ik aan de hand van deze huidtypen uitleggen welke producten je kan gebruiken.

Ik heb een normale huid

Je hebt geluk als je een normale huid hebt. Doorgaans is je huid dan zacht en heb je weinig puistjes. Je wilt natuurlijk wel dat dit zo blijft. Daarom is natuurlijke gezichtsverzorging ook voor jou belangrijk. Schoonmaken is key.

Ik heb een droge huid

Heb je een droge huid, dan produceert jouw huid niet veel talg. Het resultaat is dus een droge huid. Dit voelt doorgaans strak en trekkerig aan. Dit maakt de huid gevoelig en vatbaar voor irritaties. Daarom is het is cruciaal producten aan te schaffen die de huid minder laten uitdrogen. Je pakt het probleem zo bij de kern aan.

Ik heb een vette huid

Dan de vette huid. Heb je een vette huid, dan produceer je juist veel talg. Je glimt dus continu. Het nadeel is daarnaast dat je poriën ervan verstoppen. Daarom moet je de vette huid schoonmaken. Zo verwijder je het overmatige talg. Hierdoor heb je ook in mindere mate last van verstoppingen van de poriën. Dat is waar je natuurlijk naartoe wilt.

Ik heb een gecombineerde huid

Een gecombineerde huid betekent eigenlijk dat je van alles wat hebt. Je huid is zowel vet als droog. Bepaalde zones van het gezicht trekken, maar tegelijkertijd zijn andere zones glimmend. Ook hiervoor heb je speciale producten. Houd vooral je vochtbalans goed in de gaten. Want dit balans doet wonderen voor het gezicht.

Meer verhalen