Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Goedkoop een pakket versturen, dat doe je zo

Wil jij een pakket versturen, dan zijn er in Nederland voldoende koeriersbedrijven die dat met plezier voor je uitvoeren. Het is voor jou belangrijk dat je pakket veilig van A naar B wordt gebracht en het koeriersbedrijf is daar een belangrijke bijdrager in. Jij kunt zelf ook het één en ander doen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe beter de deal bij het koeriersbedrijf, hoe kwalitatiever de service en hoe beter jouw verpakking, hoe goedkoper je verzending wordt. Met de onderstaande tips kun je een pakket versturen voor een lage prijs en zonder zorgen.

Moet je wel een pakket versturen?

Allereerst is het handig om je af te vragen of je wel een pakket moet versturen. Want als het in een grote envelop past dan betaal je aanzienlijk minder. Er is een duidelijke definitie van een pakket:

  • Het pakket past niet door een standaard brievenbus.
  • De goederen die je wilt versturen zijn zwaarder dan 3 kilogram. 
  • De maximale afmetingen van een pakket die je via een pakketservice kunt versturen is 140 cm x 78 cm x 58 cm.

Vergeet niet dat de richtlijnen voor het versturen van een pakket kunnen verschillen per koeriersbedrijf.

Een goede koerier vinden

Heb je besloten dat je een pakket wilt versturen, dan is het tijd om een bedrijf te vinden die dat voor je gaat doen. Het is belangrijk dat je een kwalitatief bedrijf uitkiest waarvan je zeker weet dat je pakket in goede handen is. Lees daarom klantenrecensies door en je krijgt een goed idee van de kwaliteit van de service. Verder is het goed om een bedrijf aan te wijzen waarbij je een trackingscode krijgt en de status van je pakket te allen tijde kunt controleren. Mogelijk heb je andere eisen aan het bedrijf dat je pakket gaat versturen, zoals de snelheid van aflevering, de manier waarop het wordt verscheept en het aantal bezorg- en verzendopties. Als dit laatste belangrijk is, dan kies je voor een verzendplatform waarbij meerdere vervoerders zijn aangesloten.

Goed inpakken

Een laatste punt dat belangrijk is, is dat je je pakket goed inpakt. Zorg voor stevig en kwalitatief verpakkingsmateriaal, vooral als je spullen kwetsbaar zijn. Ga je je pakket versturen in een doos die daar al eerder voor gebruikt is, dan zorg je er uiteraard voor dat alle etiketten verwijderd zijn. Lukt dat niet, maak ze dan onleesbaar. Een neutrale doos is het beste, vooral als je waardevolle spullen wilt versturen. Het is dan niet de bedoeling dat de doos verklapt wat er in zit. Het adres moet duidelijk zichtbaar zijn, makkelijk te vinden zijn en leesbaar zijn.

Door een pakket te versturen maak je iemand vast en zeker heel erg blij. Met de bovenstaande tips doe je dat op een goedkope manier, maar weet je wel zeker dat je pakket in goede handen is. Deze komt in perfecte staat aan bij de ontvanger en wordt tijdig en professioneel afgeleverd.